KURUM TARİHÇESİ:

Eski hastane binası 1932’li yılında Askeri hastane olarak hizmet vermiştir.

1948 yılında zamanın Sağlık Bakanı Dr. Behçet UZ tarafından Foça ve Selçuk’ta Sağlık Evi yaptırılmak istenince, eski hastanemizin bulunduğu bina sağlık evi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Foça’daki bu sağlık evi 1995 yılına kadar Sağlık Evi, Hükümet Tabipliği, Sağlık Merkezi ve Merkez Sağlık Ocağı gibi değişik isimlerle Foça’lılara sağlık hizmeti sunmuştur.

1990’lı yıllarda tekrar bakım onarım için ele alınan eski bina, 1995 yılı Ağustos ayında hastane olarak resmen hizmete açılmıştır. Zaman içinde hastaneye ek bina ihtiyacı doğmuş ve bitişiğindeki sağlık ocağına ait lojman 1996 yılında hastaneye katılmış, hayırsever Reha MİDİLLİ’nin yardımları ile  yapılan tadilat ve onarımla yatak sayısı fiili 15 iken 25 olmuş ve 1997 yılında bu bina hizmete açılmıştır.

Turizm yönünden önem arz eden ilçemiz, askeri bölgede yer alması nedeniyle de stratejik bir öneme sahiptir. Kış aylarında 33.000 olan ve yaz aylarında 100.000 i aşan ilçe nüfusu için sağlık hizmeti 25 yataklı D grubu hastane olarak faaliyet göstermekte iken;  Foça halkına daha iyi hizmet sunabilmek için 08.03.2019 tarihi itibariyle yeni hastane binasına taşınarak 16.245m2 arsa üzerinde 8754 m2 kapalı alanda Foça Devlet Hastanesi 50 yataklı C grubu hastane olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Yeni hastanemiz, Atatürk Mah. Çam Sok. No:7 adresinde yeni binasında  Fizik Tedavi Ünitesi, Palyatif Bakım Merkezi, 3 salondan oluşan ameliyathane ve 2. Basamak 7 Yataklı Yoğun Bakım Üniteleri ile ;  Poliklinikler de belirli branşlarda her gün, bazı branşlarda haftanın belirli günleri hizmet vermektedir. Dahiliye, Genel Cerrahi, Nöroloji, Ortopedi, Çocuk, Kadın Doğum, Radyoloji, Anestezi, Fizik Tedavi Uzmanı ve Diş branşlarında poliklinik hizmeti düzenli olarak verilmektedir. Göz, KBB, Cildiye ve Üroloji branşlarında belirli günlerde hizmet verilmektedir.